EN SÆRLIG FORTÆLLING MED RØDDER I VORES NATUR

Kølster Malt & Øl er et unikt økologisk gårdbryggeri og malteri, med rødderne solidt plantet i den økologiske nordsjællandske muld. Gårdbryggeriet blev stiftet i 2011 og har til huse på Krogerup Avlsgaard ved Humlebæk. I det tidlige forår 2023 startede et nyt kapitel i Kølsters historie. Her indviede vi vores nye malteri på den naturskønne ejendom Skovlund ved Esrum Sø. I dag er vores bryggeri selvforsynende med økologisk maltbyg, høstet direkte fra gårdens omkringliggende marker. 

ET SANSELIGT BRYGGERI

Vi brygger gængse øltyper, der spænder over de lyse til de mørke, de lette til de kraftigt humlede, samt de kraftige til de mere milde varianter. Vi eksperimenterer med anvendelse af lokale urter, fadlagring, syrlige øl og meget andet. Naturen omkring os er altid i fokus, og vi arbejder konstant på at tilpasse vores teknologier, så de tilgodeser vores klima og giver os mulighed for at skabe de reneste produkter. Dette gør Kølster til langt mere end en almindelig øl. Resultatet bliver en unik sanselig oplevelse, der fornemmes i både smag og sind.

FRA BYG TIL BAJER

Hos Kølster er det ikke kun den sanselige oplevelse omkring selve øllen, der på alle måder skal give mening. Fra første færd og frem skal vores produktion eksistere i harmoni med naturen omkring os. 

Vores kreaturer er de smukke Jersey-krydsnings tyrekalve. Fra det spæde forår og frem til slutningen af efteråret, afgræsser kreaturerne de omkringliggende vidtstrakte græsarealer. Om vinteren indlogeres de i vores stalde, hvorfra de også har mulighed for at søge ud.

Vores dyr er her for at pleje naturen. Mens de græsser, træder de vissen plantevækst ned. Det skaber plads og lys til ny vækst.

I vintermånederne, hvor kreaturerne er på stald, opbygger de et lag af dybstrøelse. Denne strøelse er næringsrig, og har en høj gødningsværdi for afgrøderne på vores gård, herunder maltbyggen.

Hver uge køres mask fra bryggeriet ud til vores kreaturer. Mask er en grød af malt, der efterlades efter ølproduktionen. Maskgrøden indeholder fibre og protein. Derfor er den vældigt velegnet som foder til vores dyr.

Når masken har været igennem koen, efterlades den som en kokasse på marken. Det giver en naturlig gødning til afgrøden. Kokasserne er desuden et mekka for mikrohabitater, der også skaber levested for en række insekter.