Om Kølster

Kølster Malt og Øl aps er en selvstændig lille virksomhed, som ejes af Per Kølster og drives i tæt samarbejde med Aarstiderne A/S.
Per Kølster har arbejdet med økologisk landbrug siden 1970’erne, først i 15 år med undervisning og forskning på den daværende Landbohøjskole, siden som landmand oma på Fuglebjerggaard. Med gården kom også mulighederne for at sætte gang i både brygning, maltning, humledyrkning, æbleavl og ciderfremstilling. I 2012 rykkede disse aktiviteter, sammen med Per, til Krogerup Avlsgård, som er en del af Aarstiderne. Kort forinden var bror Henrik Kølster stødt til for at styrke især arbejdet med at sælge øllet, og Henriks kone Nina Jensen. Derudover er der skiftende løse medarbejdere, Flemming Dromph som brygger, Michael Juel på tangenter (it)og ikke mindst også et sammenrend af vores sønner, gamle praktikanter, gode naboer, særligt interesserede mfl. Ingen virksomhed er mere værd end at dens arvegods tiltaler kommende generationer…

Vi har en stolt tradition for at samarbejde på kryds og tværs af alt hvad der kan bidrage til at udvikle vores bryggeri og ciderfremstilling og i øvrigt det gode humør. Malteriet er blevet til i tæt samarbejde med landbrugssmed Alex Hansen og vvs mester Troels Hansen, vores elektriker Søren og Kim og med Danheat i Holstebro. Risteriet kom op at stå bla takket være Ricco, Birthe Jespersen fra KU-Science om maltanalyser, PhD Lars Kristensen som konsulent på malteriet. I bryggeriet har vi meget stor fornøjelse af samarbejdet med bla. brygmester Anders Kissmeyer, brygmester Jens Eiken, Fritz Müller ‘den gale brygger’, Henrik Jørgensen, Caspar Vorting, Bøgedal Bryghus og Karsten Kjer Michaelsen ‘Aqua Vitae Sydfyn’ omkring vores Malteau. Gitte Kjeldsen Bjørn nu Agrotech har været en rigtigt god legekammerat i vores Humleprojekt, og så er vores ciderverden kun blevet bedre af at samarbejdet med Kristian Ahm Hansen, som er fadder til ‘Rødding – æblets by’. Søren Ejlsersen og Jacob Dietz, Aarstiderne, booster ideer og får tingene til at ske med kasser og nye bryg. Ja listen er alen lang.
Desuden har vi et solidt internationalt netværk med nære relationer til kollegaer, maltere, humlenørder og brygge- og ciderentusiaster i Norden og resten af verden.

Per
Per
Henrik
Henrik

Leave a Reply

Your email address will not be published.