ØL

Øl af egen muld

For mange år siden gik jeg og drømte om engang at brygge selv og ikke bare det, nej at brygge med egne råvarer for at beherske processen hele vejen fra jord til mund. Drømmen blev til virkelighed i år 2000.

 En Kølster øl er således fremstillet gårdens korn, som vi selv malter, for at det er egnet til brygningen.

 Råvarerne

Derudover leger vi med at dyrke humle og andre urter, som vi kan tilsætte til brygningen. Og da vi ikke kan dyrke nok humle er vi ikke blege for at ta’ konsekvensen og hente humle hos i Franken

Og vandet pumpes direkte op fra gårdens egen boring, som rækker lige ned i det såkaldte Alnarp-bassin, dvs et underjordisk vandreservoir under Nordsjælland og Skåne med meget gammelt, godt og velsmagende vand.

Mere lokalt kan det ikke blive. Det er smagen af Kølsters håndværk, Krogerup Avlsgård, Humlebæk og Nordsjælland!

Brygtyper

Vi brygger mange forskellige bryg, både velafprøvede ideer og opskrifter – vores egne naturligvis – og nye idéer, som hele tiden opstår med vores ustoppelige trang til at udforske nye råvarer, smagsmuligheder og bryggeteknikker. I stedet for at kopiere alverdens velkendte bryg, er vi optagede af, at øl kan være noget andet og mere end de velkendte stilarter. Derfor bruger vi aldrig de traditionelle øltyper i vores navne. Men vi lader os også gerne inspirere af kendte øl, den dybe tallerken er opfundet og gæren har her sin egen dagsorden.

Nordisk

Det er sjovt at tænke på, at der stort set ikke findes bevarede originale danske eller nordiske øltyper. Undtagelsen er nogle overleverede bondestilarter fra Gotland, det sydlige Finland og Stjørdalen i Vestnorge. Her brygges med lokal røgmalt, rug, sukker, ene, lidt humle og gerne bagegær efter traditioner, der ellers fortaber sig i vikingetiden. Skal det være nordisk skal vi tænke nyt, og det gør vi så, også i samarbejde med andre inden for rammerne af vores koncept om Ny Nordisk Øl, se https://www.facebook.com/groups/594635687226715/.

Kvaliteter

Vi tapper på 75 cl champagneflasker og understreger dermed vores landlige håndværksudtryk i stil med traditionerne i det nordfranske og Belgien. Også fordi øllet ganske enkelt er både bedre og mere holdbart på denne måde.

Og for at få mulighed for at fremstille større bryg , har vi skabt en tæt alliance med Herslev Bryghus, som kan tappe på 50 cl flaske og fustager. Samtidig fremstiller vi i samarbejder en særlig øl til Aarstiderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.